Sosialisasi dan Edukasi Makanan Sehat untuk Jajan Sekolah Kepada Siswa Siswi di SD Muhammadiyah Bligo 01

healthy snacks in the school environment to improve students' eating patterns. Through a qualitative approach, this research includes a survey of the types of healthy snacks available, students' responses to these changes, and their impact on health and academic performance. The research results show that the implementation of healthy snacks in schools makes a positive contribution to students' lifestyles, creates awareness of nutrition, and supports the formation of healthy eating habits from an early age.

  • ivan septian Universitas Muhammadiyah Pekajangan Pekalongan
  • Dhims Abdi Perdana
  • Muhammad Adiansyah
  • Muhammad Adiansyah
  • Mega Widya Putri
  • Mega Widya Putri

Abstrak

ajanan sehat di lingkungan sekolah guna meningkatkan pola makan siswa. Melalui pendekatan kualitatif, penelitian ini mencakup survei terhadap jenis jajanan sehat yang tersedia, respons siswa terhadap perubahan tersebut, dan dampaknya terhadap kesehatan dan kinerja akademis. Hasil penelitian menunjukkan bahwa penerapan jajanan sehat di sekolah memberikan kontribusi positif terhadap gaya hidup siswa, menciptakan kesadaran akan nutrisi, dan mendukung pembentukan kebiasaan makan sehat sejak dini

##plugins.generic.usageStats.downloads##

##plugins.generic.usageStats.noStats##
Diterbitkan
2024-07-01
Abstrak viewed = 0 times
PDF (English) downloaded = 0 times